BPOS z pohledu malé firmy

Podívejme se dnes na BPOS z pohledu malé firmy. Jaké vám může nabídnout výhody? Existují i nějaké nevýhody?
Z pohledu malé firmy je asi největší výhodou výše nákladů, které jsou pro toto hostované řešení třeba. Firma nemusí vkládat žádné počáteční investice do nového hardware. Server se nemusí umisťovat do serverovny hostingového centra. Sice je možné provozovat server v rámci podniku, ale přeci jen to není vhodné řešení, pakliže chcete zajistit dostupnost i pro uživatele, kteří se zrovna nacházejí mimo firmu. Není potřeba administrovat server - instalovat nové verze a záplaty. Není třeba počítat do budoucna s investicemi do obnovy hardware. Nemusíte řešit situace, když dojde k poruše hardware atd.
Výše nákladů hostovaného řešení je lehce stanovitelná a neskrývá žádné dodatečné náklady. Veškeré administrační věci týkající se serveru řeší poskytovatel, který vám zaručuje vysokou dostupnost a bezpečnost vašich dat. Část správy je přesto na vás. Spravujete si své uživatele a jejich přístup k jednotlivým službám.
Mezi nevýhody se dá pravděpodobně zařadit pouze to, že data nejsou plně pod vaší kontrolou a jsou umístěna různě po serverech poskytovatele služeb. Na druhou stranu jsou data několikrát archivována, takže je prakticky nemožné, aby došlo k nějaké ztrátě dat.
Další výhody budou postupně rozebrány v rámci jednotlivých služeb.

0 Response to "BPOS z pohledu malé firmy"

Okomentovat