Změna WM na WP7

Microsoft již oficiálně uvedl na trh svůj nový operační systém pro mobilní telefony Windows Phone 7. Bohužel současné podmínky zatím nejsou moc příznivé pro vývojáře z našich luhů a hájů. Tím pádem zatím není rozhodnuto, co bude dál s mobilními aplikacemi, u kterých byl pozastaven vývoj. Takže ve hře jsou stále 2 možnosti. Buď se dokončí vývoj pro WM nebo se aplikace převedou kompletně do WP7. Konečné rozhodnutí ale bude ještě nějaký čas trvat.
Systém jako takový nevypadá špatně, ale má i své mouchy vzhledem k tomu, že není nijak spjat s původním systémem a začalo se při jeho realizaci úplně od píky. Na webu se dají najít dosti protichůdné reakce. Přijde mi ale, že negativní reakce převažují. Přiznám se, že i mě původní záměr Microsoftu nepotěšil, ale postupem času, jak přibývali nové a nové informace, tak jsem názor měnil. Nyní bych řekl, že systém je zajímavý, ale k dokonalosti mu ještě dost chybí. Uvidíme, jak se Microsoft rychle vypořádá s chybějícími vlastnostmi a kritickými připomínkami recenzentů. Podle mého má ale stále nejlepší provázanost na Exchange a kancelářské aplikace -Word, Excel, PowerPoint - a nově i SharePoint. Když to srovnám s Androidem, který jsem si zkusil, jestli není vhodnější pro změnu, tak i při sebelepší snaze stále něco chybí. Nerozumím tomu, ale Google stále neumí takovou základní věc jako jsou úkoly. Má jen jakousi parodii na úkoly, kde si můžete jen odškrtnout jednoduchý název rádoby úkolu. Ani systém widgetů mi nepřijde nijak přehledný. Bohužel v tomto směru mě ani WP7 moc nepřesvědčili, ale asi je třeba si to vyzkoušet. Např. mi není jasné, jestli je nějak rozlišeno upozornění na novou poštu v různých účtech.
Jestli se WP7 vyhrabe z dětských nemocí, tak si ho určitě vyzkouším. Jen doufám, že to nebude jen takový výkřik do tmy jako projekt Kin, který rychle zazářil a ještě rychleji pohasl(skončil).

0 Response to "Změna WM na WP7"

Okomentovat